Panduan Permohonan Rumah Mesra Rakyat 2020 Online (SPNB) 2020
Permohonan Rumah Mesra Rakyat 2020 Online (SPNB). Anda ingin memiliki rumah sendiri? Berikut adalah panduan buat anda golongan yang berpendapatan rendah yang ingin memiliki rumah idaman sendiri .

Untuk makluman , Syarikat Perumahan Negeri Berhad (SPNB) telah memperkenalkan satu skim perumahan iaitu Rumah Mesra Rakyat Plus RMRPLUS bagi membantu golongan berpendapatan rendah (B40) yang tidak mempunyai rumah. Bagi anda yang berkelayakan , anda boleh memohon Rumah Mesra Rakyat Plus SPNB secara online di laman web rasmi SPNB.PENGENALAN 


Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) adalah sebuah syarikat milik Menteri Kewangan Diperbadankan (MOF Inc.) yang ditubuhkan pada 21 Ogos 1997 untuk menyediakan rumah mampu milik berkualiti kepada setiap keluarga di Malaysia . Kini , SPNB diletakkan di bawah pengurusan atau seliaan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) bermula tahun 2018.

Baca juga : LHDN : Cara membuat permohonan Geran Khas Prihatin (GKP) Untuk PKS

OBJEKTIF PROGRAM

Program ini diwujudkan bagi membantu golongan berpendapatan rendah seperti nelayan , petani dan keluarga miskin yang tidak mempunyai rumau atau tinggal di sebuah rumah yang usang (daif) tetapi mempunyai tanah untuk membina rumah sendiri yang sempurna dan selesa.CARA PERMOHONAN

Berikut dikongsikan maklumat tentang Rumah Mesra Rakyat SPNB termasuk memaparkan syarat kelayakan , ciri perumahan dan aplikasi permohonan :

Syarat Kelayakan Rumah Mesra Rakyat SPNB

Antara syarat-syarat kelayakan Rumah Mesra Rakyat adalah seperti berikut :

Warganegara Malaysia
Berumur 18 tahun ke atas
Pendapatan bulanan seisi rumah tidak melebihi RM3,000

Cara Permohonan Rumah Mesra Rakyat SPNB Online1. Untuk permohonan anda boleh dapatkan borang permohonan dengan melayari ke laman web http://spnb.com.my/
2. Lengkapkan borang permohonan dan hantar ke Pejabat Cawangan SPNB yang berdekatan .
Syarikat Perumahan Negara Berhad
Tingkat 8, Wisma Perkeso
Jalan Tun Razak,
50400 Kuala Lumpur.
No. Tel: 03-2618 5555 / 03-2618 5556 (Talian Am)
Emel: aduan@spnb.com.my
No. Faks: 603-2681 0170

Penafian : Laman web MKERJAYA tiada sebarang kaitan dengan pihak kerajaan atau Syarikat Perumahan Negara Berhad . Postingan ini hanya untuk informasi sahaja bagi memudahkan permohonan anda.

Sebarang pertanyaan tentang Rumah Mesra Rakyat , sila layari ke laman web rasmi di http://www.spnbmesra.com.my/.

Semoga dengan adanya skim perumahan ini dapat membantu golongan yang kurang berkemampuan dapat memiliki rumah idaman mereka sendiri.

Post a Comment

0 Comments