Semakan Tarikh Pembayaran i-Lestari KWSP Ogos 2020 - Malaysia Kerjaya!

Breaking

Sunday, August 2, 2020

Semakan Tarikh Pembayaran i-Lestari KWSP Ogos 2020



SEMAKAN TARIKH PEMBAYARAN I-LESTARI KWSP OGOS 2020

Tarikh pembayaran KWPS yang seterusnya akan dikreditkan pada 1 haribulan pada bulan seterusnya pada hari bekerja.

TARIKH DAN JADUAL PEMBAYARAN I-LESTARI KWSP 

Berikut adalah jadual pembayaran i-lestari KWSP bagi rujukan anda.



CARA MEMBUAT SEMAKAN BAYARAN I-LESTARI KWSP 2020


Kepada ahli yang sudah mendaftar, anda boleh log in dan membuat semakan i-Lestari secara atas talian 

1. Pergi ke laman i-Lestari kwsp.
2. Sila pilih withdrawl/pengeluaran 
3. Sila pilih withdrawl history

MAKLUMAT LANJUT

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan pembayaran i-Lestari KWSP, sila rujuk maklumat di bawah

KWSP HOTLINE : 03-8922-4848
ENQUIRY KWSP.
HP : 03-8922-6000
FAKS : 03-8922-6222

153 comments:

  1. Bulan 6 lulus..bulan 7 tak dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sblom ni dpt cek kwsp dh 3 Kali utk 3 bulan...tpi kenapa bulan ogos ni...tggu2 X sampai cek lagi pun .

      Delete
    2. bulan ogos kenapa tk dapat lgi.???

      Delete
    3. Kenapa masuk dalam account cume RM113.00 JE

      Delete
  2. Replies
    1. Bulan ogas Dan julai belum terima bilakah boleh masuk

      Delete
    2. Bila I lestari yang tanggung bulan ogas dan julai boleh masuk

      Delete
  3. cakap 3/8 habuk pun tak ada. lebih baik tak payah ada jadual wahai cik atau en kwsp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling lewat 13 ogos. lek lah bos. jangan koyak sangat kalau pasal rm500 je

      Delete
    2. Rm500 tu nk ng atok ko mkn. Mak bapak ko mkn. Ni aku ckp ni mental ko jgn koyak plak

      Delete
  4. Replies
    1. sabar lah penyamun. bukan kau sorang je nak pakai duit. kecoh lah lu

      Delete
    2. 11 sep last byr bulan ogos kenapa tk dapat lg ni... bgyau la kenapa....???

      Delete
  5. System ilestary ni memang lembap ke ape??? Ada jadual tp duit takde masuk... Slow mcm siput babi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Relt lh boskuuuuu.. org lain pun tunggu jgk jgn lh sampai sumpah bagai.. ramai yg mengeluarkannya ikut teng lh bosskuuu

      Delete
  6. Increasng amount to be a good system

    ReplyDelete
  7. hemm bila duit masuk biasa dah masuk dah 6 hrbln ni.

    ReplyDelete
  8. Nari da 7hb..duit blm msk lg..mmg lmbt ea bln ni pnye?

    ReplyDelete
  9. Gov x ada duit,dah bis makan udang galahπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  10. Kerajaan xlarat nk sara rakyat, cukai mau.. πŸ™„

    ReplyDelete
  11. Duit habis nnti saman owg suke2 hati la.

    ReplyDelete
  12. lau mlm2 leh kredit ke x lam acc ke waktu bekerja je bru diowg pum in lam acc..

    ReplyDelete
  13. Bln 5&6 dpt.. Bulan 7 kwsp buat2 lupa plk
    Kojo xdo, gotah sekerap murah

    ReplyDelete
  14. Ni tongah tunggu ni. Baru den poir cocok tdi. Bolum laie masuk eaa haa..

    ReplyDelete
  15. klau 13 mei 2020,trikh msuk tuk buln ogos,bila? pertnyaan,tq

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. belum lg..sy pun acc bsn..mula2 dpt 13/5..lepastu 10/6..9/7... bulan 8 lmbt pula masuk.. tunggu 13/8 la.. hehe

      Delete
    2. bsn dah masuk..ptg check xde lg.. ni bru je check..dh msuk..syukur laaπŸ™

      Delete
  17. Cerita yg sama plh bro.
    Ogos ne plh lmbt

    ReplyDelete
  18. Cerita yg sama plh bro.
    Ogos ne plh lmbt

    ReplyDelete
  19. Babi la kwsp ni...lembap mcm babi

    ReplyDelete
  20. I lestari.
    Bln ogos bila masuk ne??

    ReplyDelete
  21. I lestari.
    Bln ogos bila masuk ne??

    ReplyDelete
  22. I lestari.
    Bln ogos bila masuk ne??

    ReplyDelete
  23. I Lestari bln ogos bila masuk....

    ReplyDelete
  24. Blm terima I Lestari bln ogos..

    ReplyDelete
  25. Walaupun duit kita terpaksa kena tunggu la... Tak p mn nanti depa BG latu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg yg dh ada duit xpe laa yg dh pokai ni rasa nk marah kot.. Hahahaha

      Delete
  26. Bulan 8 ni x masuk lagi laa duit dah la tengah kering ni.. Dah 11 hb xmasuk lg biasa 10hb dh msuk dah. Xkn duit hbis kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pon belom dapat lg..biasa dpt awai bulan..πŸ˜”

      Delete
  27. Jgn la nk maki2 klu lmbt msuk..smua nk pkai duit kot..sabar la,sblum ni xde pun i lestari ni..dh ade korang plk nk mrh2 klu lmbt ckit..

    ReplyDelete
  28. Oohh masih ramai lagi ya yg rm lestari belum. Masuk.... Saya mohon tak Banyak pun rm150 je.... Sampai hari ni 11hb tak masuk2 lagi... Akaun rhb.... Yg mana dah masuk tu dah dpt sms.. Saya sampai ke hari ni belum lagi nampak bayang nya...Harap2 dapt lah masuk dgn kadar segera...

    ReplyDelete
  29. Sabar lh semua yg terlibat menunggu duit KWSP ni masuk..tak payah nak marah-marah sumpah dengan perkataan yg kasar, jadual last 13ogos.. jika tak masuk selepas13ogos barulah kita boleh nk complien atau terus je rujuk ke cawangan KWSP tempat masing-masing ok...

    ReplyDelete
  30. Salam bsn untuk bln 8 ni bile msuk

    ReplyDelete
  31. bulan 8 punya bila nak masuk laaaa..bulan lepas 10hb dah masuk...

    ReplyDelete
  32. Public bank Dh masuk lom? Kalu ikut jadual 11hb Ogos dh masuk

    ReplyDelete
  33. public bank xmsuk pn... bru chek

    ReplyDelete
  34. aduh..tak sabar nak beli duriyan ni

    ReplyDelete
  35. Replies
    1. Saya check blom ada bos... Yg bulan 8 punya... Ada sebd2 tertentu x kalau x masok x dpt... Duit tu...

      Delete
    2. Saya pun belum...sepatutnya hari ni dah masuk...cimb..ada yg dah masuk ke?

      Delete
    3. Ada sebd2 lain x kalau x dpt.... Bos... Sebd sya baru berhenti kerja...

      Delete
  36. Bila masuk kwsp account bank Sy

    ReplyDelete
  37. Sy nk tnye la akaun sy msuk duet 31/7..so bln 8 ni akaun sy msuk brape aribulan ye

    ReplyDelete
  38. Kwsp bulan ogos Tak masuk lagi

    ReplyDelete
  39. tak masuk lg ikut jadual 13/8 skrg dah 15/8 erm..

    ReplyDelete
  40. bulan lalu dpt rm300 lebih je, bulan ni mcm dh tak dpt. mksdnya duit kwsp aku dah habis eh?

    ReplyDelete
  41. Knp Ogos ni belum masuk lagi..biasa 13dan14 dah masuk ni belum ada...

    ReplyDelete
  42. tetapkan jadual mengikut minggu 1 hingga 5 jadi minggu 2 bayaran pertama minggu 4 bayaran kedua..

    ReplyDelete
  43. CIMB pn x lgi nie... Bla la nk masuk

    ReplyDelete
  44. Bila bayaran kwsp untuk cimb masuk ni.? Orang lain semua sudah habis.. Bila kwsp masuk untuk cimb?

    ReplyDelete
  45. Bila nk massuk ni,, lebib baik tk apply,, lulus tpi tak masuk

    ReplyDelete
  46. Kata 13hb,, untuk bulan ni, tpi habuk pun tkde,, baik tk payah apply,,woi I lestari klau nk buat jadual tu, buat btul2",,bayangkn yg telah apply,, menunggu tarikh tersebut, tpi smpai skrg langsung tkde duit y dimasukkn kedalam bank,,, aku pula y panas menunggu ni,, mmng tkde duit dah kwsp ni,, so jgn la jadual atau sebarang info duit akn masuk segera,,, bgi info jee duit akn. Masuk segera,, pukima btl,,,, makasihh

    ReplyDelete
  47. Agro bank dh masuk ke yang bulan 8 tlong info

    ReplyDelete
  48. Bodoh betul laa jadual kwsp ni,, skrg 21hb dah oiiii,, klau tkde duit atau apa,, jangan y telah membuat pemohonan tu lulus,, anjing d kswp tu bodoh sngt ke, skrg duit tkde,, pemohonan lulus plak tu,, tidak ke bodoh,,,,

    ReplyDelete
  49. Duit mana blm masuk bsn..
    Adoiiii.. Sepatutnya 23.. Hari ni dah 24..

    ReplyDelete
  50. 😁Duit dah masuk,harap bayar lebihπŸ’“πŸ’–

    ReplyDelete
  51. Duit kwsp saya bulan 8 belum masuk boleh saya tahu kenapa

    ReplyDelete
  52. Enter your comment...saya pun tak dpt lg utk bln Ogos ni..

    ReplyDelete
  53. BENGAP KE APA KORG NIE..XYAH G CHECK..TUNGGU MSG MASOK JE LAHANAT

    ReplyDelete
  54. eh sya ingt sya je yg blom masuk i-lestari niπŸ˜…

    ReplyDelete
  55. Duit bulan September sudah masuk ke belum?

    ReplyDelete
  56. Bulan ogos tak pernah masuk,, anjing kwsp

    ReplyDelete
  57. Setiap bln masuk sama mcm tarikh dlm jadual.5/5, 2/6, 2/7, 4/8.πŸ‘
    Tarikh jadual Bln 9, 2/9 tp takde masuk lg ni. Awal lg kot. Tuggu ptg2 sikit.. ☺️

    ReplyDelete
  58. Bulan august tk pernah masuk, terima kasih kwsp,, company tebaik d d Malaysia,,, mampus kwsp dgn pekrja3 sekali

    ReplyDelete
  59. Salam nk tanya i-lestari KWSP bln 8 dh masuk ke blom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..
      Bln 8 Sy punya dah Masuk 4/8. Maybank..

      Delete
    2. Bulan 8 alhamdulillah dah masuk 10hb hari tu.. Ni tengah tggu yg bulan 9 pulak

      Delete
    3. Untung ar bang, y mcm kmi ni dah apply dah lulus tk masuk2

      Delete
  60. Nak tye duet kwsp knpe lamabat msuk nye

    ReplyDelete
  61. Masuk tapi knpe RM290 je erk biase RM500

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masok bila tu... Nk tau tarikh bleh nk p check

      Delete
  62. Sama la saya pon dah dpt bulan 8 punya 15. 8.2020 baru dapat... Nie tunggu bulan 9 lak... Bila tarikh nya... Yg 10 hari bulan ka 12 hari bulan...

    ReplyDelete
  63. Bulan 8 dngan bulan 9 Aku x dpt lgi mcm ni

    ReplyDelete
  64. Duit kwsp duit rakyat bkn bantuan kerajaan ...cek tk masuk lagi
    Bil2 dh byk nk setel memang sabar itu
    Indah tapi ada batasye

    ReplyDelete
  65. bulan 9 nih smua dh masuk ker?...ada kwn ni ckp nk byr hutg tp die tggu kwsp lgi blum masuk...mcm mna mw check ye org tu dh msuk atau blum...

    ReplyDelete
  66. Bln ini mmg betul tu semua di masukan mulai 01/10/2020???
    Nnt mcm bln lalu lagi dgn KWSP saya.Biasanya masuk 13 hari bln kenapa di tukar pigi 15 hari bln
    Klu awal kan best ini halalalalah.......Saya tggu punya tggu bulan pun mana boleh jatuh hehee.....heheeeed......

    ReplyDelete
  67. saye pun belum dpt lagi payment kwsp utk bulan sept. kenapa lambat ye

    ReplyDelete
  68. Kenapa sye tak dpt BSH sye nk thu kepada ye

    ReplyDelete
  69. Kenapa sye tak dpt BSH sye nk thu kepada ye

    ReplyDelete
  70. Bulan 10 punye bile nak masuk nie..orang awal bulan dah masuk.saya dah nak sampai habis bulan tak masuk lagi..#BULAN10

    ReplyDelete
  71. bulan ni punye da sampai mesej kate da masuk..cek acc bank xde pun..apakahh?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh sama la kenapa ya sms cakap dah masuk dalam akaun takdee why?????

      Delete
  72. hello gaiss sekarang ini 10-11-2020 siapa sudah masuk epf tanya jeee,siapa sudah masuk info -info disini

    ReplyDelete