Cara Untuk Mohon i-Lestari Secara Online Dengan Cepat & Mudah / Tak Perlu Daftar i-AkaunSejak dimaklumkan berkenaan pengeluaran i-Lestari KWSP, ramai rakyat Malaysia yang telah membuat permohonan.


Namun mungkin masih ada yang mengalami masalah pengeluaran i-Lestari KWSP melalui i-Akaun sebab agak susah juga nak isi borang, hantar e-mel dan sediakan dokumen yang diperlukan untuk membuat permohonan, terutamanya bagi golongan yang berumur.

Kalau diikutkan sebelum ini, kita perlu hantar e-mel terlebih dahulu untuk daftar i-Akaun. Kemudian bila dah dapat daftar i-Akaun barulah teruskan dengan permohonan.

Terkini, pihak KWSP secara rasmi telah memudahcara dengan melancarkan sistem baru bagi permohonan ini iaitu dengan i-Lestari Online.


STEP YANG MUDAH UNTUK MEMBUAT PERMOHONAN I-LESTARI KWSPLINK permohonan I-LESTARI KWSP : https://ilestari.kwsp.gov.my/submit-request.php


Setelah selesai, Keputusan atau jawapan Permohonan akan diterima selama 2 hari. Untuk membuat semakan permohonan boleh ikut step seperti di bawah :

STEP CEK KEPUTUSAN PERMOHONANLINK : https://ilestari.kwsp.gov.my/check-status.php 


Semoga maklumat ini dapat memudahkan TUAN/PUAN untuk membuat permohonan.

Post a Comment

0 Comments